Rólunk

Az Élő Mini-Világ Környezetvédelmi Közhasznú Tábor és  Alapítványt 1999-ben hozta létre az alapító. A szervezet a környezetbarát, az élhetőbb és fenntarthatóbb környezetért tenni kívánó, „zöld” gondolkodású érdeklődőket és aktivistákat fogja össze. A szervezetben résztvevők, tagok, önkéntesek és érdeklődők száma az utóbbi években folyamatosan növekedett.

Az alapítás során megfogalmazott célok, célkitűzések:

 a környezet és természet védelme, a fenntartható eszközök és technológiák alkalmazásának bemutatása a környezeti nevelés eszközeivel;
 az ember és környezetbarát, „egészségesebb” városi és vidéki környezet bemutatása az alternatív energiaforrások, környezet- és egészségvédelmi technológiák bemutatása és a fenntartható fejlődés módszertani eszközeinek szemléltetésével;
 egy környezetvédelmi bemutató/élmény park megvalósítása.

greenteam-hA szervezet elmúlt 15 évben végzett szakmai tevékenysége híven tükrözi a kitűzött céloknak megfelelően az alapítvány aktivitását, a szakmai felkészültség meglétét. A környezetvédelmi szakmai és szemléletformáló tevékenység széleskörű nyilvánosságát innovatív és interaktív módon bemutató környezetvédelmi terepasztal felhasználásával, iskolai rendezvényeken, illetve kiállításokon biztosítják.

Az Alapítvány a környezeti nevelési területen végzett szakmai és kommunikációs, környezeti nevelési tevékenységével, több mint 100 alkalommal becsülten 3-400.000 érdeklődőt szólított meg, ért el aktív és passzív formában.

Előző sikeresen lezárt projektjük keretében került megépítésre egy környezetvédelmi oktatásra alkalmas kiállítás.

A mai rohanó világban egyre szükségszerűbb, hogy a felnövekvő nemzedék megismerjen olyan alapvető fogalmakat, mint a tudatos vásárlás, tudatos fogyasztás, környezetbarát közlekedés, fenntartható mezőgazdaság, természeti értékeink védelme.

Bár a környezeti nevelés hangsúlyos szerepet kap az iskolákban, fontosnak tartjuk, hogy ne csak az oktatási intézményben találkozzon ezzel, hanem családi körben is, és minél több rendezvényen is szembe találkozzon a környezetvédelem fontosságával, illetve a jelen társadalmat foglalkoztató környezeti problémákkal. Meg kell értetni az egyénekkel, hogy nem szabad várni, hogy majd valaki megoldja ezeket a problémákat, hanem nekünk kell ezt megtenni. meg kell értetni az emberekkel, hogy igenis számít, ha egyenként is takarékoskodunk, vagy szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Eddigi tapasztalatunk az, hogy erre az a válasz, hogy minek takarékoskodjak, ha más se teszi, minek válogassam a hulladékot ha mások sem teszik.

Fontos ezt a gondolkodásmódot megváltoztatni. Ennek nagyon hatékony módja a kiállításokon, rendezvényeken való személyes találkozás, beszélgetés, információáramlás.